Trasee culturale pentru bicicleta

Peisajele culturale, adesea descrise în literatura locală nu sunt cunoscute din trei motive: Lipsa băncilor de date cu caracter istoric, lipsa de promovare a literaturii locale şi lipsa traducerilor literaturii locale, cele mai multe texte fiind scrise în limba germană şi maghiară. Lipsa de cunoaştere a culturii locale duce în majoritatea cazurilor la dezaprecierea culturii locului şi al patrimoniului material. În Reghin, spre exemplu se întâlneşte tot mai frecvent, eliminarea decoraţiilor clasice ale arhitecturii din zona istorică protejată.

Trasee culturlale, pentru bicicletă in Tinutul Reghinului, o metodă interactivă de cunoaştere a valorilor culturale imateriale şi materiale din Ţinutul Reghinului

Programul cultural s-a desfășurat în 3 etape:

1.Atelier de identificare a obiectivelor, spaţiilor si peisajelor cu valoare culturală, sub îndrumarea cercetătorilor ştiinţifici cu activitate în Ţinutul Reghinului.

2.Atelier de Cartare GPS. Elevi din şcolile Reghinene împreună cu profesori de geografie şi istorie,  au organizat acţiuni de reperare în teren a spaţiilor propuse la acţiunea anterioară. Reperarea s-a realizat cu biciclete şi receptoare GPS.

3: Editrea informaţiei , pregătirea hărţii VeloCult RG pentru tipar  70×100, în 4 limbi

Program cultural finanțat de AFCN.

Scroll to Top
Scroll to Top