Dorin Ioan Rus

Data şi locul naşterii :

6 ianuarie 1973, Reghin

Scoala generalã:
» între 1979 – 1987 în Reghin

Liceul :
» 1987 – 1989 în Reghin, Liceu tehnic;
» 1989 – 1991 în Târgu-Mureş, istorie-filologie;

Facultatea :
» 1991 – 1996, Istorie-Antropologie la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu; Lucrare de licenţã: ” Contributie la cunoasterea mestesugurilor din Reghin ” sub conducerea profesorului univ. Dr. Paul Niedermaier.

Studii postuniversitare :
» 1996 – 1997 masterat Istoria Transilvaniei la Universitatea din Sibiu; Lucrare de diserta’ie: ” Evolutia urbana a Reghinului “, sub conducerea profesorului univ. Dr. Paul Niedermaier. Titlu: Magister.
» din noiembrie 1999 doctorand la Universitatea Sibiu, cu lucrarea: “Steme si însemne de breasla din Transilvania” sub conducerea profesorului univ. Dr. Paul Niedermaier.
» din 22 Octombrie 2000 membru la Arbeitskreises für siebenbürgische Landeskunde e.V. Heidelberg.
» în anul 2002 a beneficiat de o bursa de studii oferita de fundatia Fritz und Helga Exner , având stagii de pregatire la Siebenbürgen Institut din Gundelsheim/Neckar si Institut für europäische Geschichte din Mainz.
» între 28 aprilie – 7 august 2003 am colaborat la tema Zusammenwachsen unterschiedlicher Gedächniskulturen , cu studiul Der Volksaufstand von 17. Juni 1953 in Görlitz widergespiegelt in der “Sächsischen Zeitung” , sub conducerea prof. Dr. Habil. Anton Sterbling de la Facultatea de Politie din Rothenburg si a Dr. Habil. Kazimierz Woycicki de la Institutul polon din Leipzig, la Institut für kulturelle Infrastruktur Sachsen din Görlitz.
» din august 2003 muzeograf I, în urma examenului.
» între 1 octombrie – 31 Decembrie 2004, am efectuat cercetare la Arhivele statului Thüringen în Weimar, ca student în semestrul de iarna (WS 2004/2005) cu bursa “Goethe” al Universitatii” Friedrich Schiller” din Jena, cu tema: Die wirtschaftliche Beziehungen zwischen Thüringen und Siebenbürgen im Mittelalter si la Arhiva Universitatii din Jena, cu tema: Siebenbürgische Studenten an der Jenaer Universität, sub conducerea d-lui profesor Dr. Wolfgang Dahmen (Institut für Romanistik de la Philosophische Fakultät der Universität “Friedrich Schiller” Jena, cu o finantare din partea Ministerului Culturii Landului Thüringen.
» Din 17 iunie 2004 membru al Comisiei de Istoria Oraselor, de pe lânga Academia Româna.
» de la 1 iulie 2004 doctor al Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, cu tema “Steme si însemne de breasla din Transilvania” (“Zunftwappen und -zeichen in Siebenbürgen”) sub conducerea Prof. Univ. Dr. Paul Niedermaier;
» între 15 ianuarie-15 martie 2006, bursier la Europa Institut din Budapesta.
» 3-15 Februarie 2008 stadiu de cercetare la Academia de Stiinte a Austriei, cu tema Cultura calatoriei la breslele din Transilvania.
» 1-15 martie 2008 bursier al fundadiei Weilau-BW la Gundelsheim, cu tema Zunftwappen und-zeichen in Siebenburgen.
» 1Septembrie – 31Decembrie 2008 bursier al Bundesministerium fur Forschung und Wissenschaft din Austria, cu tema (Re-)Presentation und Wahrnehmung Rumaniens in der osterreichischen und westdeutschen Media wahrend des Prager Fruhlings und der Olympischen Spielen in Moslau und Los Angeles, la “Institut für Osteuropaische Geschichte” din Viena, sub conducerea Prof.Univ.Dr. Oliver Schmitt

Activitatea stiintifica : 49 studii publicate, 4 carti

Scroll to Top
Scroll to Top