Tinutul Reghinului


Archive
Reghin-Oraș și Oameni

Fotografii trimise de preotul evanghelic(probabil Orendi) după accident, familiei al cărui membru din armata germană a murit. Soldații germani au fost înmormântați într-un mormânt comun în cimitirul evanghelic din Reghin.

Sursa: Marianne Förstmann

Read More

Document obținut prin grija domnului Ilie Frandăș

Josef Haltrich s-a născut la Reghin pe 22 iulie 1822. Inspirat de Frații Grimm in timpul șederii sale în Germania, a scris celebra „Culegere de poveşti populare săseşti din Transilvania” (Deutsche Volksmärchen aus dem Sachsenlande in Siebenbürgen)

 

Read More

Cele două documente în limba germană despre istoria școlii germane de la Reghin provin din următoarea sursă: Siebenbürgisches Archiv Gundelsheim, Nachlass Czoppelt A169 Sächsisch-Regen, Band 8

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

de Dorin-Ioan Rus

În biserica evanghelică din Reghinul Săsesc, pe peretele de nord al corului, se găseşte o inscripţie, care duce la presupunerea, că această biserică, închinată Fecioarei Maria, a fost construită în anul 1330 în vremea plebanului Nicolae de către magistrul Thomas, din mijloace proprii. Este o biserică galerie, ca la Herina. Ambele biserici sunt dovezi târzii ale bisericilor private ale nobililor, general răspândite, care participau la liturghie din galeria  de vest, împreună cu familia. Biserica din Herina cu elementele sale romanice este mai veche, în timp ce biserica din Reghin, o bazilică gotică timpurie, aparţine stilului de trecere[1].

Read More